Ce legătură există între utilizarea de Smartphone și durerea cervicală?

/, smatphone/Ce legătură există între utilizarea de Smartphone și durerea cervicală?

Ce legătură există între utilizarea de Smartphone și durerea cervicală?

Cercetătorii și specialiștii din domeniul medical, studiază de câțiva ani efectele utilizării smartphone-urilor asupra organismului uman. În urmă cu 2 ani, cercetătorii coreeni au dat start unor studii ce aveau ca scop identificarea apariției diverselor afecțiuni muscular-articulare în rândul tineriilor adolescenți.
Din 2012 până în 2013 în Coreea, numărul utilizatorilor de smarphone a crescut de la 23 de milioane la 33 de milioane, printre aceștia numărându-se tineri studenți, adulți și chiar vârstnici. Deoarece utilizatorii de smartphone caută pe Internet, discută cu ceilalți, utilizează servicii de rețele sociale (SNS), scriu documente și realizează alte sarcini în timp ce privesc monitorul mic al telefonului, mișcările lor constante și repetate într-o anumită poziție pot provoca tulburări musculo-scheletice. În plus, deoarece utilizatorii de telefoane inteligente folosesc în mod obișnuit smartphone-urile mai mult decât persoanele în vârstă, aceștia sunt vulnerabili la tulburări musculo-scheletice severe, ale căror simptome pot include oboseală și dureri la nivelul extremităților superioare, cum ar fi gâtul, brațele, încheieturile, spatele mâinii și degetele, în plus față de durerea din talie. Mișcarea repetată statică a utilizatorului reduce circulația sângelui, împiedică alimentarea cu nutrienți a mușchilor și provoacă oboseală și durere.
Tulburările musculo-scheletice care apar adesea sunt cauzate de mișcări repetate și de tensiunea musculară minimă a utilizatorului telefonului datorată orelor lungi de expunere. Pozițiile incorecte conduc la oboseală și pot avea efecte negative, cum ar fi reducerea funcției fiziologice, perturbarea sistemului nervos autonom, afectând atât sistemele vizuale cât și cele muscular-articulare, ducând la dureri de cap și stress. Tulburările musculo-scheletice legate de utilizarea smartphone-urilor includ oboseala musculară și încărcarea mușchilor pentru gât și umăr, datorită mișcărilor repetate ale mâinilor, încheieturilor și brațelor. Ca urmare, pot apărea dureri, rigiditate, insensibilitate la durere și răni în gât, umeri și brațe. Sindromul Umăr-braț-gât se regăsește în principal la persoanele care fac muncă repetată de mai mult de șase luni.
Majoritatea studiilor anterioare privind afecțiunile musculo-scheletice s-au bazat pe utilizarea calculatoarelor de către elevi. S-au efectuat unele cercetări asupra factorilor legați de sindromul terminalului de afișare vizuală (VDT), cu care se confruntă elevii de mijloc și de liceu. Cu toate acestea, în prezent, mulți studenți utilizează smartphone-uri pentru perioade mai lungi și mai frecvent decât computerele, deoarece sunt mici, ușor portabile și accesibile. Cu toate acestea, au existat puține cercetări privind relația dintre utilizarea lor, durerea și postura sau efectele pe care le are utilizarea smartphone-ului asupra structurii musculoscheletale a fiecărei regiuni corporale.

Cele două studii realizate în 2015 au avut ca scop investigarea relației dintre durerea musculo-scheletică a regiunii cervicale și utilizarea telefonului smartphone.
În primul studiu, printr-o serie de teste, reiese că cele mai dureroase regiuni ale corpului, după utilizarea de smartphone-uri, sunt umerii și gâtul. În sistemul musculo-scheletic , durerile de spate au fost invers proporționale cu dimensiunea ecranului cu cristale lichide a telefonului smartphone, în timp ce durerea la nivelul picioarelor s-a dovedit a fi direct proporțională cu perioada de timp în care a fost utilizat telefonul smartphone.
În cel de-al doilea studiu, s-a investigat posibila influență a durerii gâtului, a mișcării cervicale în planul sagital, în timp ce folosim smartphone-ul. Cu alte cuvinte, au fost examinate schimbările în postura adulților tineri cu și fără dureri ușoare la nivelul gâtului atunci când utilizează un smartphone. Ei bine, adulții tineri cu dureri ușoare la nivelul gâtului sunt mai vigilenți și folosesc o poziție neutră a gâtului, iar adulții tineri fără dureri folosesc un smartphone în timp ce stau.
În concluzie, s-a constatat că utilizarea smartpfonului are corelații cu simptomele cervicale și non-musculoscheletale. In contextul actual, în care utilizarea telefoanelor inteligente este în creștere, este necesar să se îmbunătățească modul în care aceste dispozitive sunt utilizate și să se dezvolte un program de prevenire pentru a atenua simptomele posibilelor leziuni musculo-scheletice.

Sursa infomatii: https://fisionotizie.it

2018-04-12T13:01:20+02:00aprilie 12th, 2018|Categories: durere de spate, smatphone|Tags: , , , , |Comentariile sunt închise pentru Ce legătură există între utilizarea de Smartphone și durerea cervicală?

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.