Cum diagnosticăm și tratăm DISCOPATIA LOMBARĂ cu BackFix

/, durere de spate/Cum diagnosticăm și tratăm DISCOPATIA LOMBARĂ cu BackFix

Cum diagnosticăm și tratăm DISCOPATIA LOMBARĂ cu BackFix

Ce este discopatia lombară?

Coloana vertebrală este alcătuită dintr-o serie de vertebre amplasate una peste cealaltă, despărțite de câte un disc intervertebral. Diagnosticul de discopatie sugerează deteriorarea și îmbolnăvirea discurilor intervertebrale la oricare dintre nivelele coloanei vertebrale – cervical, toracic sau lombar. Hernia de disc este și ea o discopatie. Discopatia apare cel mai frecvent la nivel lombar datorită caracteristicilor biomecanice ale acestei zone.

Cauzele discopatiei lombare

Cauzele primare ale discopatiilor sunt direct legate de funcționalitatea slabă musculo-articulară a coloanei vertebrale și înaintarea în vârstă care aduce cu sine scăderea cantității de apă din discurile intervertebrale. Treptat, acestea devin mai rigide și astfel mai predispuse traumelor și accidentărilor. În timp, presiunea pusă pe discurile intervertebrale din zona lombară începe să își facă simțită prezența, și astfel debutează procesul de degenerare a discurilor intervertebrale. În timp, discopatia poate evolua și astfel poate să apară hernia de disc, atunci când învelișul discurilor vertebrale se fisurează.

Există o serie de factori care cresc riscul de discopatie lombară:

 • Efort fizic susținut pe fondul funcționalității slabe musculo-articulară a coloanei vertebrale și dezechilibrelor de susținere musculară
 • Efortul fizic exagerat
 • Exercițiile fizice făcute incorect
 • Vârsta, îmbătrânirea
 • Obezitatea, excesul de greutate
 • Fumatul – nicotina blochează fluxul sanguin la nivelul discurilor intervertebrale, accelerând procesul de degenerare a acestora
 • Accidentarea – traumatisme la nivelul coloanei vertebrale
 • Moștenirea genetică
 • Sedentarismul
 • Statul într-o poziție incorectă pe scaunul de la birou
 • Expunerea pentru un timp indelungat la vibrații

Cum mă afectează discopatia lombară?

Primul semn de afectare este durerea care are diferite intensități în funcție de gravitate. Durerea se accentuează la efort fizic, tuse, strănut, etc.. Poate fi locală sau poate să coboare pe fese, coapse, gambe, tălpi, cu sau fără amorțeli și scăderea controlului mișcării.

Activitățile zilnice sunt influențate mergând până la imposibilitatea autoservirii.

Discopatia lombară netratată se agravează.

Ce face tehnologia BackFix, cum tratează discopatia lombară?

Pentru o recuperare medicală eficientă în discopatie primul lucru pe care îl facem este să evaluăm computerizat funcționalitatea musculo-articulară a coloanei vertebrale utilizând tehnologia BackFix. Aceasta evaluare ne permite o diagnoză funcțională precisă pe baza căreia elaborăm un program optim personalizat de recuperare. Furnizarea de feedback vizual în timpul execuției mișcărilor terapeutice crește viteza de recuperare. Concentrarea și atenția susținute prin analizarea vizuală în timp real a reacțiilor obținute în derularea tratamentului cu BackFix duce la o optimizare rapidă a functionalității musculo-articulare a coloanei vertebrale.

Atingerea nivelului funcțional musculo-articular personal optim este baza pentru rezultatele stabile pe termen lung ale procesului de recuperare.

Tehnologia BackFix permite determinarea cu precizie a momentul atingerii acestui nivel.

Programează-ți o evaluare computerizată cu BackFix la Medisport: Vreau programare

Autor: Dr. Daniela Schor – Vezi lucrările publicate

Foto credits: Freepik

2019-01-30T15:41:40+02:00ianuarie 29th, 2019|Categories: Backfix, durere de spate|Tags: , , , , , , , , , , , , |Comentariile sunt închise pentru Cum diagnosticăm și tratăm DISCOPATIA LOMBARĂ cu BackFix

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.