Tratarea durerilor de spate cu BackFix

//Tratarea durerilor de spate cu BackFix

Tratarea durerilor de spate cu BackFix

Vladimir Schor

Dr. ing. Kinetoterapeut

Director general

Daniela Schor

Dr. Kinetoterapeut

Director medical

BackFix, este o tehnologie de top la nivel mondial, o metodă românească revoluţionară, rezultată în urmă unei evoluţii tehnologice şi metodologice îndelungate cu rezultate de excepţie în logo backfix dezvoltat de Medisporttratamentul durerilor de spate.

Cu rădăcini în sportul de performanţă, tehnologia oferă o evaluare precisă a disfuncţionalităţii biomecanice corporale a pacientului şi determină apoi programe de recuperare personalizate, confortabile, eficiente, cu rezultate rapide şi de durată.

Statul pe scaun îndelungat la birou şi în maşină, gâtul aplecat în faţă spre calculator sau telefonul mobil, asociate cu mişcare insuficientă, produc dezechilibre majore în musculatura de susţinere a coloanei vertebrale.

Datele statistice arată că:

– 65 – 70% din populaţia adultă suferă de dureri de spate.

– în ţările industriale, 6 din 10 adulţi cu vârstă de peste 65 ani, fără simptome, aleşi aleator, pentru un examen de RMN, au hernii de disc.

Studiile arată că pentru a sta corect în poziţia aşezat, forţa necesară menţinerii unei posturi corecte a coloanei vertebrale este de 3 ori mai mare decât în poziţia în picioare. Pentru că nu dispun de această forţă majoritatea persoanelor stau incorect pe scaun producând dezechilibre musculare importante şi solicitând astfel excesiv coloana vertebrală.

Aceste dezechilibre stau la baza afecţiunilor degenerative ale tuturor segmentelor coloanei vertebrale care se asociază cu vârstă. Sunt astfel afectaţi în mod dureros nervii membrelor inferioare şi superioare, circulaţia membrelor inferioare şi superioare, circulaţia cerebrală şi funcţia respiratorie, precum şi nervii care controlează funcţiile de excreţie şi sexuale.

BackFix poate fi utilizată cu succes pentru depistarea şi tratarea dezechilibrelor musculaturii de susţinere a coloanei vertebrale (atât cele din perioada creşterii, precum şi cele degenerative, dar şi probleme determinate de activitatea statică, alternată accidental cu momente de solicitare dinamică intensă), pentru recuperarea în afecţiuni discale cum ar fi protruzii discale, hernia de disc intervertebral, modificări ale grosimii discurilor, degenerări ale discurilor sau afecţiuni sportive.

BackFix se adresează atât musculaturii mici, profunde, paravertebrale, cât şi celei superficiale, reprezentate de grupele musculare mari ale trunchiului şi centurilor pelvină şi scapulo-toracică. kinetoterapie bucuresti MedisportMonitorizarea computerizată precisă, cu feedback în timp real, alături de acţionarea ţintită la nivel cauzal şi simptomatic duce la rezultate rapide şi stabile în afecţiuni precum: discopatiile vertebrale, herniile de disc, deviaţiile de coloana vertebrală, dar şi perturbările de postură. Experienţa acumulată în utilizarea metodei evidenţiază faptul că 90% dintre herniile de disc pot fi tratate cu succes cu BackFix!

Procedura duce la o diagnoză performantă şi precisă, contribuind la un proces rapid de recuperare, cu stabilitate mare în timp. În timpul tratamentului se exercită un control neuro-muscular al mişcării, în timp real, ceea ce duce la o precizie crescută a actului kinetoterapeutic şi o mai bună eficiență a procesului recuperator.

Protocolul de evaluare a pacientului include măsurători computerizate iniţiale, în urmă cărora se obţin determinări precise ale dezechilibrelor funcţionale biomecanice musculo-articulare, pe baza cărora se creează programul personalizat de tratament. Evoluţia procesului de recuperare este evaluată prin măsurători intermediare şi finale, care permit stabilirea momentului optim pentru încheierea acestuia.

În plus, atunci când pacienţii vin cu dureri mari se evaluează pragul dureros pentru fiecare mişcare, un indicator foarte important pentru pacient, care permite procesului recuperator să ofere cel mai bun raport între eficientă şi confort, ajutând astfel la depăşirea cu success a acestei faze deosebit de dificile a tratamentului.

În funcţie de valorile măsurate şi cele de referinţă, pacienţii sunt încadraţi apoi în zone specifice: de echilibru, de predispoziţie sau cronice şi subacute, definite prin rapoarte de proporţionalitate şi nivele de energie la care se poate realiza echilibrul muscular. Astfel, există:

Zona (1), subacută – deşi are dureri mari, pacientul poate totuşi să se deplaseze pentru a începe procedurile de recuperare medicală.

Zona (2), de predispoziţie sau cronică – caracterizată prin capacitate de lucru pentru un timp limitat, capacitate redusă de menţinere a posturii în poziţia în picioare sau şezând, urmată de oboseală, de acentuare a curburilor, consolidarea unui patern de postura vicios, de nevoia de aşezare la orizontală; risc de recidivă în zona subacută.

Zona (3), de echilibru – se caracterizează prin: capacitate de lucru îndelungat în poziţia în picioare sau pe scaun, cu păstrarea posturii corecte fără a se resimţi oboseală. După ce ajung în această zona, majoritatea pacienţilor îşi reiau cu succes activităţile sportive preferate – drumeţii, schi, tenis etc.

O atenţie crescută trebuie acordată pacienţilor aflaţi în zona recidivantă sau cronică! Este o zona capcană, iar cu metodele clasice, tratamentul de recuperare este întrerupt pe criteriul dispariţiei durerii. Această întrerupere prematură generează recidive foarte frecvente; dar pot fi evitate cu ajutorul BackFix, deoarece tehnologia avertizează că procesul de recuperare nu este terminat .

Programele sunt personalizate pe baza măsurătorilor computerizate ale coloanei vertebrale, în funcţie de istoricul bolii pacientului, starea lui actuală determinată prin examen clinic (postura, deficienţe funcţionale, limitări) şi date personale (vârstă, sex, înălţime, greutate, compoziţie corporală, nivel de protecţie antioxidantă).

În cadrul procesului de recuperare se monitorizează cu precizie parametri biomecanici precum: mobilitatea coloanei vertebrale, forţă, lucrul mecanic şi rezistenţă musculară, astfel încât pacientul să nu simtă durere, iar progresul să fie cât mai rapid.

BackFix permite un control precis asupra procesului recuperator şi o reducere a timpului de recuperare, faţă de kinetoterapia tradiţională. Rezultatele rapide se datorează integrării sarcinii musculo-articulare, cu posibilitatea de a face vizibile şi măsurabile aspecte complexe ale controlului mişcării. Iar combinarea cu celelalte proceduri terapeutice recomandate personalizat accelerează procesul de revenire la normal.

Eliminarea durerii este doar începutul procesului recuperator. Faza ulterioară este restabilirea controlată a echilibrelor funcţionale musculo-articulare ale coloanei vertebrale (sau altor segmente). Astfel, zona afectată este solicitată optim, în diferitele faze ale recuperării, pentru o revenire rapidă la normal, fără sechele şi cu reducerea la minim a riscului de recidivă.

Tehnologia Backfix este disponibilă în Centrul de kinetoterpie avansată Medisport.

Dr. Kinetoterapeut Daniela Schor

Dr.ing. Kinetoterapeut Vladimir Schor

2018-12-11T13:46:12+02:00martie 22nd, 2017|Categories: Backfix|0 Comments

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.