Despre noi

/Despre noi
Despre noi2020-02-12T18:00:03+02:00

Centru de Kinetoterapie COMPUTERIZATĂ

MEDISPORT este un centru de kinetoterapie avansată, continuator a tot ceea ce s-a câștigat ca experiență timp de 30 de ani în exploatarea și dezvoltarea unei tehnologii destinate antrenamentului sportivilor de înaltă performanță și transferată ulterior în recuperarea prin kinetoterapie.

Medisport este primul centru din România care a utilizat biofeedback-ul în kinetoterapie și care a introdus măsurătorile cantitative computerizate, printr-o metodă originală, validată clinic în decurs de 15 ani. Măsurarea cantitativă a permis obiectivarea dezechilibrelor musculare ale coloanei vertebrale, generatoare de patologii diverse, și mai ales obiectivarea rezultatelor tratamentului (respectiv a eficienței și stabilității acestuia).

Realizări notabile și cercetare–dezvoltare

  • Asistența antrenamentelor și recuperării prin kinetoterapie pentru Federația Romană de Atletism, Federația Romană de Bob și Sanie, Federația Romană de Schi- Biatlon, Clubul Sporturilor de Iarnă Vatra Dornei, Clubul Sportiv Orașenesc Sinaia, Clubul Sportiv Școlar Vatra Dornei etc.
  • Programe de cercetare în colaborare cu Federația Romană de Atletism și Spitalul Clinic Alexandru Obregia în vederea dezvoltării și furnizării de aparatura și metode de utilizare specifică.
  • Studii și cercetări preliminare privind proiectarea și realizarea unui sistem și a unor metodologii specifice analizei biomecanicii și controlului neuromuscular al deplasărilor prin locomoție, finalizate prin obținerea finațării unui proiect pe aceasta temă, în competiția Programul Inovare 2008.
  • Conducerea proiectului de cercetare ştiinţifică finalizat cu brevet de invenție “Sistem şi metodologie pentru analiza biomecanicii şi controlului neuromuscular al deplasărilor prin locomoţie”, avănd la bază un parteneriat deosebit de prestigios ce a inclus Medisport, Universitatea Politehnică București, Technosoft, și Universitatea de Educație Fizica și Sport București.

VIZIUNE

Noi construim un viitor în care marea majoritate a oamenilor sunt sănătoși, în plină formă fizică și psihică, liberi să se dezvolte și să se desfășoare în lucrurile care îi definesc, în care pun efort și pasiune.

MISIUNE

Răspândirea/diseminarea pe scară largă (întâi în România și apoi pe glob) a unui concept nou de îmbunătățire a stării fizice a oamenilor prin prevenirea și tratarea eficientă a afecțiunilor legate de coloana vertebrală, bazat pe utilizarea unui flux informațional detaliat și obiectiv.

Fondatori

FONDATORI

Vladimir Schor

Director general

Dr. ing. Kinetoterapeut Vladimir Schor

Vladimir Schor este Cercetător Principal Gradul 2, doctor în inginerie mecanică – biotehnologie cu teza “Tehnologie pentru studiul mișcărilor umane ciclice de propulsie”.

A efectuat un Masterat în kinetoterapie, finalizat cu lucrarea “Remisia blocajului muscular antalgic prin exerciții de control neuro-muscular”. Are 40 de ani de experiență în domeniul cercetării și ingineriei aparaturii pentru sportul de performanță și 20 de ani de experiență în domeniul cercetării și ingineriei aparaturii de recuperare medicală.

A lucrat cu sportivi de înaltă performanță printre care Ivan Patzaichin, Carmen Bunaciu, Sanda Toma, Valeria Răcila. De la începutul carierei la Institutul Naţional De Cercetare Pentru Sport, până în prezent a fost preocupat de biomecanica mișcării si de posibilitatea evidențierii computerizate a controlului neuro-muscular și aplicații ale acesteia în recuperarea medicală.

A elaborat numeroase lucrări științifice susținute în conferințe și simpozioane naționale și internaționale. Autor al mai multor brevete, a condus doua proiecte finalizate cu brevete pentru aparatura de antrenamente speciale sportive și aparatura medicală.

Rezultatele cercetărilor și iubirea față de mișcare au stat la baza deschiderii Clinicii Medisport, care satisface în prezent nevoi de recuperare atât pentru sportivi de performanță, cât și pentru nesportivi.

Lucrări științific, studii de caz și performanța BackFix »

Daniela Schor

Director medical

Dr. Kinetoterapeut Daniela Schor

Membru fondator Medisport, fosta sportivă de performanţă, a absolvit Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport în anul 1997 şi Facultatea de Kinetoterapie în anul 1998, ambele în cadrul Universităţii de Educaţie Fizică şi Sport Bucureşti.

A lucrat 5 ani în cadrul Centrului de Cercetări pentru Problemele Sportului, perioada în care a înţeles cât de importantă poate fi tehnologia computerizată pentru măsurători obiective în kinetoterapie. Şi-a dedicat următorii 18 ani dezvoltării de metode computerizate de recuperare medicală prin kinetoterapie, fiind şi autoare a numeroase lucrări ştiinţifice susţinute în congrese şi simpozioane ştiinţifice şi publicate în diverse reviste.

În anul 2002 a elaborat lucrarea de masterat cu titlul ‘Recuperarea genunchiului post-traumatic la sportivi şi nesportivi utilizând tehnologie cu biofeedback vizual pe curbe de forţă-amplitudine’. După 14 ani de utilizare a tehnologiei computerizate în kinetoterapie, a elaborat teza de doctorat cu titlul ‘Diagnoză şi optimizare biomecanică computerizată a funcţiei stato-kinetice a coloanei vertebrale’ în care a fundamentat ştiinţific Metoda BACKFIX.

Tehnologia BACKFIX este recunoscută în lumea recuperării medicale că fiind unică, revoluţionară şi cu rezultate deosebite în recuperarea afecţiunilor coloanei vertebrale.

Este co-autor la brevetul de invenţie nr 126276/2014, cu titlul “Sistem pentru analiză şi corecţia deplasărilor prin locomoţie”.

Este membră a Asociaţiei Profesionale de Kinetoterapie Muntenia.

Vezi lucrările publicate »

Lucrări științific, studii de caz și performanța BackFix »

ECHIPA MEDISPORT

Adriana Codarla

Fiziokinetoterapeut

Backfix

Bianca Vladu

Fiziokinetoterapeut

Backfix

Nicoleta Giurca

Fiziokinetoterapeut

BackFix

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.